Ansökan
Stiftelsens ändamål är att främja fritidsverksamhet och kultur samt stöda vården av personer med utvecklingsstörning och funktionsnedsättning inom Vörå med omnejd. Stiftelsen uppfyller sin målsättning genom att dela ut bidrag, understöd och stipendier till i första hand föreningar och sammanslutningar. Stiftelsen kan även bevilja enskilda personer bidrag för verksamhet som faller inom ramen för stiftelsens ändamål.
Så här ansöker du
Ansökningstiden för understöd från Kerstin och Ernst Ehrs stiftelse är en gång per år, 1-31.10. Ansökan sker via det elektroniska ansökningssystemet.
Ansökan utgår från att varje ansökan från en förening har två kontaktpersoner. Föreningen väljer själv vem som är ansökans kontaktpersoner, men vi önskar att dessa är medlemmar av föreningens styrelse eller fungerar som föreningens verksamhetsledare, dvs. beslutsfattare.
Ansökan kan redigeras efter att ansökningstiden gått ut, dock senast den 31.10. Samtliga ansökningar som inkommit under ansökningstiden behandlas under november och alla sökande meddelas utfallet inom november månad.
Sökande godkänner att stiftelsen förbehåller sig rätten att publicera beviljade understöd. Endast ett understöd för samma ändamål beviljas under samma kalenderår.
Redovisning
Understödsmottagare ska lämna in en skriftlig redogörelse över användningen av understödet. Redovisningar inlämnas via det elektroniska ansökningssystemet. Länk till den elektroniska redovisningen finns i beskedet om understöd som sändes per e-post. Redovisningen ska vara inlämnad före utgången av september följande år.
Icke inlämnad redovisning kan påverka sökandens möjligheter till ytterligare understöd.
Logo
Utdelningar
Under 2020-2022 beviljade Kerstin och Ernst Ehrs stiftelse understöd och bidrag till bland annat följande mottagare och ändamål:
- FDUV, 25 00 euro för sommarläger för personer med personer med intellektuell funktionsnedsättning och en rekreationsdag för familjer med barn med intellektuell funktionsnedsättning på Norrvalla
- Garantiföreningen id Norrvalla Folkhögskola rf, 6 000 euro för restaurering av väderkvarnen vid Norrvalla
- Rejpelt Hembygdsförening, 4 000 euro för återuppbyggnaden av motionspåret vid Storberget
- Maxmo Hembygdsförening rf, 4 500 euro för at utveckla och underhålla utställningar, historiska pjäser och hållbart miljötänk
- DUV Vasaregionen, 14 00 euro för simskolor och familjesim för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning
- Cykelklubben Triton, 6 500 euro för anläggande av en MTB-park vid skidcentrum i Vörå
- Djupsund, Teugmo byaråd, 4 500 euro för förbättrande av tillgängligheten vid Byagården
- FDUV, 1 900 för ordnande av simkurs
- Flying Discs, 2 500 euro för ledarkurs, skyltning och infosystem i anknytning till frisbeegolfparken i Vörå skidcentrum
- Flyktingvännerna, 3 000 euro till böcker, spel och pysselmaterial (+ 3000)
- Folkhälsan Utbildning, 50 000 euro till byggandet av en multifunktionshall på Norrvalla
- Maxmo Hembygdsförening, 4 000 euro för införskaffande av mikrofoner och högtalarutrustning till Tottesunds herrgård
- Oravais historiska förening, 8 000 euro till rekvisita och scenografi i samband med projektet ”På väg mot nya äventyr”
- Oravais lokalhistoriska arkivförening, 300 euro till effektivering av insamlingen av arkivmaterial
- Oravais musikskola, 2 500 euro till dansundervisning och 4 000 euro till musikterapi för barn och ungdomar med särskilda behov
- Rökiö biblioteksförening, 3 000 euro för anläggande av petanqueplan på kvarnområdet i Rökiö
- Tegengrenskolan, 3 000 euro till Teenage training-projektet för tonåringar
- Tålamods Gym, 9 000 euro för utvecklingen av Tålamods Gym
- Vörå Golf, 2 400 euro till verksamhet som är riktad till barn och ungdomar.
- Vörå IF skidsektionen, 2 500 euro för bildandet av en träningsgrupp åt ungdomar som riskerar att falla utanför den ordinarie verksamheten.